Hem Bli medlem Stadgar Partiprogram Protokoll Länkar Forum

Välkommen till Jongleringspartiets arkiv!

Allt blir inte dåligt med åldern...

Här har vi samlat ihop lite saker som vi bestämt att plocka ner från vår förstasida så den kan vara aktuell.

Valet 2006

Valspurt


I skrivande stund är det inte mycket mer att göra än att vänta in valresultatet. Jongleringspartiets valarbetare har gjort ett jättejobb med att sprida information och valsedlar till väljare in i det sista. Vi hade delegationer som färdades både kommunalt, med bil, och med motorcykel. Totalt lyckades vi distribuera valsedlar till nästan 100 vallokaler under valdagen!

Tyvärr hann vi inte fram till alla lokaler redan till öppningsdags klockan 08:00, så vi inser att vi tappat åtskilliga röster under dagens tidiga timmar. Vi ber om ursäkt till alla de väljare som tvingats rösta på något annat parti.

På bilderna ses Staffan på Medborgarplatsen, och Joakim utanför vallokalen i Södra Latins gymnasium. Södra Latin är bekant mark för oss, eftersom vi tränade jonglerade där en gång i veckan hela förra året!

Jongleringspartiet avslutar nu valdagen med valvaka på Loch Ness Taverna på Wollmar Yxkullsgatan 5b, Södermalm.

Valet har börjat!

Det är nu möjligt att rösta! Jongleringspartiet är registrerat kandidater för både Landstingsvalet och Kommunvalet i Stockholm. Vi har tryckt valsedlar för Stockholms Landsting och Stockholms kommun. Vi har lite svårt att sprida ut dem till alla röstningslokaler men nedan finns en lista på lokaler där vi har lagt ut dem. Du kan alltså gå till någon av dem och rösta med vår egen valsedel. Utöver listan kan du hämta valsedlar på Loch Ness eller genom att maila oss och komma överens om var du kan hämta valsedlar. Om du vill lägga ut i någon lokal vi inte har gjort det i kan du meddela oss det. All hjälp är välkommen! Kom ihåg att du också kan ta en blank röstsedel - blå eller vit eller båda - och skriva Jongleringspartiet på den om du inte har vår valsedel.

Partihistoria

Partiet grundades 2006-02-06 och antog då stadgar, partiprogram samt beslöt att samla in namnunderskrifter för att kunna registrera partibeteckning. Den officiella information om hur man registrerar partibeteckning lyder. Registrering för val till Riksdagen kräver stöd av minst 1 500 personer som har rösträtt i hela landet, om inte partiet är representerat i riksdagen. Ansökan om registrering för val till landstings- eller kommunfullmäktige kräver stöd av minst 100 respektive minst 50 personer som har rösträtt i det landsting eller den kommun som ansökan gäller. Därför beslöt Jongleringspartiet att sikta på att få 100 underskrifter och nöja sig med landstingsfullmäktige denna gång.

Underskrifer samlades in på denna blankett från valmyndigheten. Namnunderskrifter skulle vara inlämnade till valmyndiheten senaste 2006-02-28. På aftonen 2006-02-27 hade vi 96 st underskrifter och att vi beslöt registrera partinamnet för valet till Landstingsfullmäktige. Under dagen 2006-02-28 samlades de saknade namnen in och registreringen inlämnades till valmyndigheten. Vi hade då 106 st underskrifter.

Vi blev lite tagna på sängen av den uppmärksamhet detta väckte. Dagen efter ringde press, radio och TV. Vi kände att vi snabbt måste släppa vår första pressrelease för att kommunicera. Det var bråda dagar där vår partiledare blev intervjuad i direktsänd radio och en delegation genomförde politiska manifestationer i TV4s morgon-tv

Den 7 mars 2006 beslutade Valmyndigheten att Jongleringspartiet är en registrerad partibeckning för val till landstingsfullmäktige i Stockholms län.